Termen en definities

Vergroot je
kennis
is altijd spannend

Met onze handige handleidingen, afbeeldingen, video’s en externe links vergroot je snel je kennis.
Lees meer

AJAX progress indicator
Search: (clear)
  • a
  • Aanaarden
    Aanaarden is het met aarde of zand aanvullen rondom bijvoorbeeld funderingsmetselwerk, meestal aan de buitenzijde van het gebouw. Vaak wordt de aarde "aangedamd".Aandammen is het ophogen in fasen van ca. een halve meter hoogte, waarna de aarde licht wordt aangestampt (bijvoorbeeld door er met(...)
  • b
  • Baak
    Een baak is een lat met maatverdeling die bij het landmeten in combinatie met bijvoorbeeld een theodoliet gebruikt wordt om hoogteverschillen en afstanden te bepalen. Er is ook een telescopische baak: inschuifbaar om gemakkelijker te vervoeren.

Uitleg van deze pagina

Kan ik het zelf? Wat is het beste stappenplan? Hoe voorkom ik fouten?
Met onze handleidingen breng je elke klus tot een goed einde. Van toiletpot plaatsen tot keuken monteren. Van verf afbranden tot funderingsherstel.

Een handleiding van Builddocs:
✔ Bespaart je tijd: Niet langer uren zoeken naar de juiste aanpak en YouTube-tutorials. Alles in één handig overzicht, met een stappenplan en afbeeldingen.
✔ Bespaart je geld: Door de juiste stappen te volgen, voorkom je fouten, herstelwerk, en het moeten kopen van nieuw materiaal.
✔ Bespaart frustratie: Beginnersfouten vermijd je, en je vertrouwen in je eigen klusvaardigheid neemt toe. Een mooie opstap voor het volgende project.

Onze handleidingen zijn zelfs geschikt voor beginnende klussers.
Wil je de klus toch liever uitbesteden? Dan kun je met de informatie uit de handleiding de complexiteit van een klus inschatten, een betere opdracht formuleren, en een offerte zelfverzekerd beoordelen op prijs en kwaliteit.