Aanbesteding

Aanbesteding

Submission / Tender

Adjudication [la]

Vergabe im Preiswettbewerb [die] / Ausschreibung [die] / Verdingung

placeholder.png

Inhoudsopgave

Woordsoort

Zelfstandig naamwoord

Meervoud

Aanbestedingen

Synoniem

Aanbesteding

Categories: Bouwkundig

Een aanbesteding is een bepaald inkoopproces voor het inkopen van een bouwproject. Meestal vindt een aanbesteding plaats bij grote en/of ingewikkelde bouwprojecten. Het aan het eind van het inkoopproces verstrekken van een opdracht, heet het gunnen van een werk. Bij een aanbesteding zijn de volgende partijen altijd betrokken: de Aanbesteder en één of meer uitvoerende bouwbedrijven.

Wikipedia

"Aanbesteding" in Wikipedia. Geraadpleegd op 26th januari 2021, van http://nl.wikipedia.org/wiki/aanbesteding

aanbesteding (Wikipedia)

Een aanbesteding is een inkoopmethode waarbij een opdrachtgever een voorgenomen opdracht bekendmaakt. In de bekendmaking staat een programma van eisen waarin de eisen staan beschreven die de opdrachtgever aan het product of de dienst stelt. Aanbieders kunnen zich inschrijven op de aanbesteding door een offerte in te dienen. In de offertes staat in de regel onder andere voor welke prijs en overige voorwaarden de aanbieder de uitvoering van de opdracht aanbiedt. Daarnaast kan de opdrachtgever van aanbieders vragen om in de offerte op de kwalitatieve aspecten van de uitvoering van de opdracht in te gaan. Op een vooraf bepaalde datum sluit de inschrijving. Daarna selecteert de opdrachtgever de aanbieder die de opdracht krijgt op basis van de vooraf opgestelde criteria, bijvoorbeeld de laagste prijs/kosten of de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het verlenen van de opdracht wordt in de context van een aanbesteding gunning genoemd.

Het doel van het aanbestedingsbeleid is tweeledig: zowel om concurrentie tussen de aanbieders te stimuleren, als om alle geïnteresseerde partijen een gelijke kans te geven de opdracht te verkrijgen.

Afbeeldingen

Video's

Gerelateerde termen

Geef een reactie

Gerelateerde begrippen

Hallo wereld.

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Bewerk of verwijder het, start dan met schrijven!