Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Bouwplannen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

Bouwplannen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Read More

Sinds 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar wat zijn de criteria voor een BEN-woning? En wat betekent BEN-bouwen in de praktijk? Dat verneem je opwww.IedereenBEN.be, al sinds 2014 dé website over BEN-bouwen in Vlaanderen. Nu kan je hierop ook inschrijven voor deBEN-challenge. Zo zet je nog gemakkelijker de stappen naar je nieuwe BEN-woning.

Sinds 2021 moeten alle nieuwe woningen bijna energieneutraal zijn. Dat betekent dat hun E-peil 30 of lager moet zijn, en dat de resterende vraag voor verwarming, warm water en eventueel koeling in de mate van het mogelijke wordt gecompenseerd met de eigen productie van hernieuwbare energie.

Maar een E-peil onder de 30: wat betekent dat juist? Hoe pak je dat aan? Hoe moet je je woning isoleren? Hoe kies je een verwarmingsinstallatie? Hoe belangrijk zijn goede ventilatie en goede luchtdichtheid? Wat zijn de mogelijkheden van zonne-energie? Hoe kan je oververhitting vermijden? En hoe houd je je budget onder controle?

Op deze en nog veel andere vragen krijg je een antwoord op www.iedereenBEN.be. Op deze website leggen marktleiders uit de Vlaamse bouwsector uit wat BEN-bouwen betekent in de praktijk en welke BEN-oplossingen er bestaan voor ‘dak en vloer’, ‘buitenmuren’, ‘ramen & deuren’, ‘ventilatie’, ‘verwarming & hernieuwbare energie’ en ‘luchtdichtheid’.

Heb je nog bijkomende vragen? Wil je nog meer advies? Of zoek je extra tips? DeBEN-challengeopwww.IedereenBEN.behelpt je nog beter op weg.

De BEN-challenge bestaat uit 9 nieuwsbrieven, die je in de loop van 9 opeenvolgende weken per e-mail worden opgestuurd. Komen achtereenvolgens aan bod:

Een duidelijk financieel plan voorkomt verrassingen
Goede dakisolatie, daar begint het mee
De keuze van je ramen kan best meteen de goede zijn
Hoe lager de U-waarde van je buitenmuren, hoe beter
Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van je huis
Met goede vloerisolatie heb je minder snel koude voeten
Efficiënt verwarmen met hernieuwbare energie, het loont!
Goed isoleren kan niet zonder een goede luchtdichtheid en goede ventilatie
Maak je woning hittegolfproof

Het eindpunt van dit traject? Een Bijna-EnergieNeutraal huis voor iedereen. Iedereen BEN dus!


Meer info
www.IedereenBen.be
www.facebook.be/IedereenBen
Rechtstreekse link inschrijving challenge: https://www.iedereenben.be/nl/schrijf-je-in-voor-de-ben-challenge/

Lees ook:

Omschrijving: Sinds 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar wat zijn de criteria voor een BEN-woning? En wat betekent BEN-bouwen in de praktijk? …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen