Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

CicloBrick circulaire gevelbaksteen

CicloBrick circulaire gevelbaksteen

0.0/5
CicloBrick circulaire gevelbaksteen

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Read More

‘De baksteen met een verleden.’ Onder dit motto biedt Wienerberger in samenwerking met New Horizon de circulaire gevelbaksteen CicloBrick. De productie is duurzaam omdat de baksteen voor 20 procent uit keramisch restmateriaal bestaat dat door New Horizon ‘geoogst’ wordt uit te slopen donorgebouwen. De CicloBrick is er in drie kleuren waalformaat: rood, oranje en brons.

Als basisgrondstof wordt Nederlandse rivierklei gebruikt. Daarnaast wordt 20 procent keramisch restmateriaal als grondstof aan de CicloBrick toegevoegd. Het restmateriaal wordt ‘geoogst’ en duurzaam gebroken door ‘urban mining’ specialist New Horizon. Aan het einde van de levensduur kan de CicloBrick op dezelfde wijze selectief gesloopt, verwerkt en als materiaal hergebruikt worden. Dat maakt de circulaire cyclus weer rond.

Omschrijving: ‘De baksteen met een verleden.’ Onder dit motto biedt Wienerberger in samenwerking met New Horizon de circulaire gevelbaksteen CicloBrick. De productie is duurzaam omdat de baksteen voor …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen