Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Gealan-Linear: Marktintroductie voor modern allround profielsysteem

Gealan-Linear: Marktintroductie voor modern allround profielsysteem

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Ga naar oorspronkelijk artikel

Gealan Fenster-Systeme heeft de basis voor moderne ramen en deuren paraat: het nieuwe profielsysteem Gealan-Linear werd op de markt gebracht. Het scoort met een modern design: helder, rechtlijnig en zonder franje, het oogt smal en laat veel licht toe in de binnenruimtes. Bovendien heeft de nieuwe 74 mm allrounder van Gealan alles wat architecten, fabrikanten van kozijnen, bouwheren en renovatiebedrijven verwachten van een eigentijds en betrouwbaar systeem. Samen met meer dan 40 Europese pilootklanten heeft de leverancier van kunststofsystemen Gealan in de afgelopen maanden een marktintroductie voorbereid, waar alle partijen baat bij hebben.

Het nieuwe kunststof profielsysteem Gealan-Linear van Gealan is er – en het is al duidelijk vanaf de eerste blik: het nieuwe systeem van Gealan is een klasse op zich.

Gealan-Linear past visueel uitstekend bij de huidige bouwtrends. Het ziet er helder, hoekig en compromisloos modern uit. Het heldere, hoekige design van Gealan-Linear komt verfrissend tijdloos over en past perfect in een moderne architectuurvormgeving. De look van de buitenkant wordt consequent voortgezet aan de binnenkant: bijpassende glaslijsten en duidelijke lijnen bij de vleugels vormen in de ruimte een even opvallende Lineare tegenhanger van de gevel.

Met zijn eenvoudige en rechtlijnige vormtaal, zowel van binnen als van buiten, drukt de nieuwe allrounder van Gealan zijn stempel op het design en onderscheidt hij zich duidelijk van systemen met een klassiek profielontwerp. Dankzij de smalle aanzichtbreedtes in alle inbouwsituaties brengen Gealan-Linear-profielen ook de wens naar grote glasoppervlakken en veel lichtinval in vervulling.

Technisch geavanceerd, gemakkelijk te bewerken

De nieuwe ontwikkeling in het 74 mm-segment is echter niet alleen eigentijds in zijn hoekige en rechtlijnige design. Gealan-Linear overtuigt ook door technische details, die een uitstekende dichtheid, warmte-isolatie en geluids- en inbraakbescherming opleveren. Daar zorgen de drie omlopende dichtingsniveaus en aanslagdichtingen aan het kozijn en de vleugels voor. Het ontwerp van het derde, middelste dichtingsniveau is vernieuwend. Gealan-Linear is dus een hoogwaardig middenafdichtingssysteem op basis van een geringe bouwdiepte van 74 mm.

Ondanks al zijn technische finesse blijft Gealan-Linear steeds gemakkelijk te bewerken en is het bovendien universeel inzetbaar. “We hebben het systeem ontworpen met de behoeften van de klant in gedachten”, benadrukt Andre Wünsche, divisiemanager productmanagement bij Gealan. “Gealan-Linear is zodanig geoptimaliseerd dat het naadloos in de productieprocessen geïntegreerd kan worden.” Ivica Maurović, Gealan’s managementwoordvoerder en Managing Director Sales, Marketing en Systeemontwikkeling, verheugt zich over de lancering op de markt van het nieuwste profielsysteem van Gealan: “Het ontwerp, de performantie, de productie-efficiëntie en de systeembreedte maken Gealan-Linear uniek.”

Voor nieuwbouw en renovaties – ontwerp uit één stuk

Met Gealan-Linear heeft de leverancier van kunststofsystemen een profielsysteem op de markt gebracht dat met zijn duidelijke randen en rechte lijnen zowel eigentijds als tijdloos is. De smalle profielen, minimalistische look past overal bij: of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie – Gealan-Linear past perfect in het plaatje, mede dankzij de rechtlijnige glaslijsten. Met een bouwdiepte van 74 mm is het systeem bij uitstek geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Bij de ontwikkeling van Gealan-Linear werd immers gelijk rekening gehouden met een harmonische look: naast raamprofielen voor om het even welke inbouwsituatie biedt Gealan bijpassende huis- en terrasdeursystemen. Bij het Gealan-Linear-design horen ook schuifoplossingen: in het Gealan-SMOOVIO-systeem is een optisch bijpassende schuifvleugel verkrijgbaar. Geen stukwerk en geen compromissen meer wat de look betreft dus – het ontwerp is uit één stuk.
Uitstekende prestatiekenmerken, veelzijdigheid en een modern ontwerp maken van Gealan-Linear een allrounder met een zeer breed scala aan toepassingen.

Duurzaam en ontworpen met oog voor het milieu

Gealan heeft al tientallen jaren een bewezen staat van dienst in het gebruik van duurzame bouwproducten. Het nieuwe Gealan-Linear-profielsysteem vormt een naadloze aanvulling op de reeks beproefde milieuvriendelijke, recyclebare materiaalconcepten voor kunststofkozijnen. Bovendien is Gealan-Linear voor fabrikanten van kozijnen snel te verwerken en gemakkelijk op te slaan. Dat is mogelijk dankzij innovatieve profielconstructies en intelligente detailoplossingen voor toebehoren. De hoge compatibiliteit binnen het systeem, maar ook met andere Gealan-systemen, zorgt ervoor dat het aantal benodigde profielen, toebehoren en verstevigingen beperkt blijft. Het nieuwe systeem overtuigt dus ook door economische efficiëntie en spaart tegelijkertijd hulpbronnen.

Sterke argumenten voor Gealan-Linear

Wat bieden kozijnen uit het nieuwe Gealan profielsysteem precies?

Een modern, helder ontwerp

Het Gealan-Linear-systeem biedt met zijn rechte, hoekige overlappingen en contouren een moderne look die beantwoordt aan de huidige trends in de architectuur. De systeemvleugel maakt zeer smalle aanzichtsbreedtes van slechts 110 mm en dus grote glaspartijen mogelijk wanneer tegelijkertijd standaard beslag gebruikt wordt. Het consequent Lineare design wordt ook aan de binnenkant van de ruimte door bijpassende glaslijsten met 90°-optiek versterkt. Deze kunnen in alle Gealan-systemen worden gebruikt en vormen een eenvoudige maar doeltreffende manier om visueel op te vallen.

Uiterst veelzijdig

Dankzij de beproefde bouwdiepte van 74 mm kan een uitgebreide reeks bestaande aanvullende profielen worden gebruikt, evenals talrijke bestaande systeemoplossingen. Bijpassende systeemvoordeuren en een optisch aangepaste vleugel voor het Gealan-SMOOVIO-schuifsysteem ronden het productassortiment van Gealan-Linear af.

Verbeterde statica

Dikke beglazing, grote elementen en steeds meer gekleurde kozijnen: moderne systemen moeten over de beste structurele eigenschappen beschikken. In het Gealan-Linear-systeem kunnen, indien nodig, grote verstevigingen worden gebruikt, die zelfs bij hoge statische eisen een maximale stabiliteit bieden.

Variabele verlijmingsoplossingen

Om van de voordelen van kozijnen met verlijmde ruiten te kunnen genieten, zijn de Gealan-Linear-vleugelprofielen met Gealan’s STV (statische droge beglazing)-lijmtechniek af fabriek beschikbaar. Het systeem is eveneens optimaal geschikt voor rationele verlijming met vloeibare lijm. Daarvoor zorgt de flexibele sponninggeometrie in de standaard kozijnvleugel. Die is natuurlijk ook geschikt voor conventioneel bevestigen zonder lijm. Het nieuwe sponningontwerp zorgt voor een smallere lijmvoeg tussen de glasrand en het sponningoppervlak, waardoor het gebruik van lijm beperkt blijft.

Uitstekende warmte-isolatie

Met een geteste Uf-waarde van tot 1,0 W/(m²K) en de mogelijkheid om er glas met een dikte van tot 48 mm (50 mm met STV) in te plaatsen, beantwoordt het systeem optimaal aan de huidige en toekomstige eisen van de markt. Het Gealan-Linear-systeem bereikt zo Uw-waarden van tot 0,73 W/(m²K) – berekend met Ug= 0,5 W/(m²K), ψ=0,030 W/(mK) – zonder extra maatregelen.

Spaarzame bewerking

Geoptimaliseerde profielconstructies en innovatieve detailoplossingen maken een snelle en eenvoudige bewerking van Gealan-Linear mogelijk. De hoge compatibiliteit binnen het systeem, maar ook met andere Gealan-systemen, zorgt ervoor dat het aantal benodigde profielen, toebehoren en verstevigingen beperkt blijft. Uniforme verstevigingen kunnen niet alleen in standaard vleugels en in kozijnen met een aanzichtbreedte van 72 mm worden gebruikt. Ook posten, stolpen en kozijnen met een aanzichtbreedte van 84 mm volgen eenzelfde verstevigingsconcept. Het aantal vereiste soorten staal wordt zo tot een minimum beperkt. Ook worden talrijke bestaande verstevigingen van andere systemen gebruikt. Zo werd bijvoorbeeld het beproefde verstevigingsconcept van de vleugelprofielen voor huis- en balkondeuren van het S 8000-systeem overgenomen voor het Gealan-Linear-systeem. Een voorbeeld van de innovatieve nieuwigheden op het gebied van toebehoren zijn de buitenste stolpafdekkappen, die reeds in de fabriek voorzien worden van een geïntegreerd, verborgen waterafvoersysteem. Dit betekent dus minder werk tijdens de productie.

Uitgebreid assortiment decoratieve folies

Het standaard decoratieprogramma voor Gealan-Linear omvat negen prachtige folies. Daarnaast is een uitgebreid gamma van niet-standaard decoratieve folies verkrijgbaar met heel wat trendy kleuren die de moderne uitstraling van het systeem benadrukken. Daar horen onder andere decoratieve folies bij met een matte of metallic uitstraling. Voor een harmonieuze look, ook wat sponningen betreft, zijn er geselecteerde decoratieve folies met een donkergrijze basis.

Duurzaam concept

Zoals alle Gealan-systemen is Gealan-Linear gebaseerd op een gesloten materiaalkringloop. Dat gebeurt door volledig recyclebare materialen te gebruiken. Daarnaast zet het nieuwe profielsysteem ook in op het gebruik van materiaalconcepten voor kunststof kozijnen die zich al vele jaren hebben bewezen. Het doelgerichte gebruik van gerecycled materiaal spaart hulpbronnen en vermindert de belasting van het milieu, terwijl de hoogwaardige materiaaleigenschappen van de profielen behouden blijven.

Vlotte marktintroductie door pilootproject met klanten

In de afgelopen maanden heeft een zogenaamd pilootproject met klanten niet alleen voor Gealan, maar ook voor onze partners de weg geëffend om het nieuwe 74 mm-systeem op de best mogelijke manier te lanceren. Wat was er nieuw? Het gebruikelijke proces voor een marktintroductie werd door Gealan voor het eerst samen met meer dan 40 pilootklanten in 15 landen uitgevoerd.
De fase waarin de klant met Gealan-Linear werkt en het in zijn processen moet integreren, werd vervroegd. Dit betekent voor het pilootproject dat: in plaats van de nieuwe producten afgewerkt te verhandelen, werktuigen te ontwerpen en te bouwen, de voorraden van profielen en toebehoren op te voeren en de begeleidende communicatie- en marketingstrategie voor te bereiden en vervolgens Gealan-Linear op de markt te brengen, men deze keer niet heeft gewacht tot alle onderdelen klaarlagen. In plaats daarvan werd samen met de partners een zachte overgang uitgestippeld. Een uitdagende maar vruchtbare wisselwerking over bedrijfsgrenzen heen.

Voordeel voor beide partijen

Johannes Korthals coördineerde het nationale pilootproject met klanten bij Gealan. “We moesten altijd twee parallel lopende deelprojecten opvolgen om ze aan het eind samen te voegen”, legt de productmanager van Gealan uit. “Aan onze kant moest het gereedschap klaar zijn, we hadden op tijd profielen nodig voor machineopstellingen en training bij klanten, de configuratie van het systeem bij de leveranciers van de bouwsoftware moest worden gecoördineerd, marketingmateriaal moest beschikbaar zijn enz.”
Maar ook de pilootklanten hebben voor dit project vooraf werk geleverd. Johannes Korthals benadrukt dat Gealan de pilootklanten dankbaar is voor hun vertrouwen: “Onze partners vroegtijdig betrekken heeft uiteindelijk grote voordelen voor beide partijen.” De raam- en deurkozijnen die met de nieuwe Gealan-Linear-profielen zijn gebouwd, zijn sneller klaar, en door de montageprocessen te observeren en aan te passen kon men bovendien praktijkervaring opdoen. “En onze partners hebben een concurrentievoordeel: door hun voorsprong beschikken zij reeds over de knowhow om te produceren en kunnen ze de nieuwe producten al vanaf de systeemlancering aan de gespecialiseerde handel en eindafnemers aanbieden.”

Meer informatie over het Gealan-Linear-systeem vindt u op de website.

Lees ook:

Omschrijving: Gealan Fenster-Systeme heeft de basis voor moderne ramen en deuren paraat: het nieuwe profielsysteem Gealan-Linear werd op de markt gebracht. Het scoort met een modern design: helder, …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen