Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Het Belgisch designlabel Sixinch lanceert antibacteriële, zelfontsmettende meubels

Het Belgisch designlabel Sixinch lanceert antibacteriële, zelfontsmettende meubels

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Read More

Net nu de gezondheidssector kraakt onder de omikrongolf, lanceert het Antwerpse designlabel Sixinch, wereldleider in coatings, Viroflex: een revolutionaire coating die meubels zelfontsmettend maakt. Het additief in de coating doodt bacteriën en virussen, zoals Covid-19, met een kill rate van 99,8%. Bovendien is het niet-toxisch en werkt het levenslang. Sixinch is de enige coater ter wereld die niet toxische zelfontsmettende zetels op de markt brengt.

Met Viroflex wil Sixinch de gezondheidszorg wapenen in de strijd tegen Covid-19. “Op plaatsen waar veel mensen komen zoals in wachtzalen, ziekenhuizen, horecazaken enzovoort, is het belangrijk oppervlakken die worden aangeraakt schoon te houden. Virussen en bacteriën worden makkelijk overgedragen van de huid op meubels. Dankzij onze op maat gemaakte Viroflex-zetels moeten die oppervlakken niet telkens gedesinfecteerd worden. Dat doen de zetels gewoon zelf”, zegt Michel Sels, oprichter van Sixinch.

Kill rate van 99,8%

De Viroflex-coating doodt micro-organismen op een mechanische en dus niet-chemische manier. Het werkende bestanddeel zijn microscopisch kleine spikes die virussen, bacteriën of schimmels laten exploderen wanneer ze ermee in aanraking komen. De werking van de coating werd een jaar lang rigoureus getest in universitaire laboratoria. Zo testte een laboratorium van de Universiteit van Luik (ULG) de doeltreffendheid van Viroflex tegen onder meer het Covid-19-virus.

“Tijdens deze tests brengen we de Viroflex-zetel in contact met Covid-19 en andere virussen. We kijken hoelang het duurt voor het virus wordt gedeactiveerd. Van zodra een virus of bacteriedeeltjes in contact komen met de coating, reageert die meteen. Na 30 minuten zijn de virusdeeltjes voor 60% vernietigd. En na een uur is dat zelfs 99,8%”, vertelt Christophe Leclercq van Lithcote, een Waals bedrijf dat de Viroflex-technologie mee ontwikkelde.

Niet-toxisch en levenslange werking

Het verschil met bestaande virusdodende coatings is dat Viroflex niet-toxisch is en levenslang werkt. “Het werkzame bestanddeel in onze Viroflex-zetels wordt diep in de kleurlaag opgenomen, blijft levenslang actief en verliest zijn doeltreffendheid niet. Het additief moet dus niet opnieuw worden aangebracht na verloop van tijd”, legt Michel Sels uit.

100% Belgisch

Viroflex is een 100% Belgisch uitvinding. Sixinch, de grootste foamcoatingproducent ter wereld, ontwikkelde de nieuwe technologie in samenwerking met Christophe Leclercq van het Waalse Lithcote. Lithcote specialiseert zich in coatings voor de scheepvaart, wegtransport en luchtvaart.

Lees ook:

Omschrijving: Net nu de gezondheidssector kraakt onder de omikrongolf, lanceert het Antwerpse designlabel Sixinch, wereldleider in coatings, Viroflex: een revolutionaire coating die meubels zelfontsmettend …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen