Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Welke raamdecoratie past in mijn woonkamer?

Welke raamdecoratie past in mijn woonkamer?

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Ga naar oorspronkelijk artikel

Het type raamdecoratie in je woonkamer is bepalend voor de sfeer die je wilt creëren in huis. Als je wilt weten welk type raamdecoratie het beste bij jouw woonkamer past, moet je eerst kijken naar wat je behoeften zijn. Ga je voor functionaliteit of vind je het belangrijker dat ze passen bij jouw interieur? In dit artikel vertellen we je meer over jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen.

Jaloezieën

Jaloezieënzijn er in drie soorten: houten jaloezieën, PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën. Houten jaloezieën zijn op dit moment ontzettend populair voor in de woonkamer. Ze geven een tijdloze look aan je woonkamer en je regelt makkelijk zelf het lichtinval en privacy. Je kunt de jaloezieën namelijk makkelijk kantelen, hiermee kan je ze overdag opendraaien en ’s avonds dichtdraaien voor optimale privacy. PVC jaloezieën zijn vooral geschikt voor in vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer. Deze zijn namelijk gemaakt van imitatiehout waardoor ze vochtbestendig zijn. Als laatste de aluminium jaloezieën. Deze passen perfect binnen een modern en strak interieur.

Plisségordijnen

Het voordeel vanplisségordijnen, is dat ze geschikt zijn voor ieder type raam. Plisségordijnen passen op een standaard raam, draaikiepraam, dakraam en ga zo maar door. Heeft jouw woonkamer lastig te bekleden ramen? Dan is dit de juiste match voor in jouw woonkamer. Dit type raamdecoratie is veelzijdig en past perfect bij elk interieur. Voor plisségordijnen in de woonkamer, wordt vaak gekozen voor een semi-transparante stof. Zo komt er overdag nog genoeg licht naar binnen, maar creëer je ook gemakkelijk privacy wanneer je wilt. Zoek je nog een passend type raamdecoratie voor op de slaapkamer? Kies dan plisségordijnen met een verduisterende stof, zo word je ’s ochtends niet gewekt door het licht van buiten.

Gordijnen

Ookgordijnenzijn er in verschillende soorten en maten. Voor in de woonkamer kan je onder andere kiezen uit vitrage, inbetween gordijnen of overgordijnen. Vitrage is perfect voor wanneer je graag veel lichtinval in je woonkamer wilt creëren. Dit type gordijn creëert naast veel licht, ook veel sfeer in je woonkamer. Tegenover de vitrage, staan overgordijnen. Deze zijn lekker dik en zorgen vooral voor veel privacy en knusheid in je woonkamer. Ideaal voor wanneer je ’s avonds lekker op de bank wilt zitten zonder last te hebben van gegluur. Als je vitrage net wat aan de lichte kant vindt en overgordijnen net wat te donker vindt, zijn inbetweens de perfecte middenweg. Inbetween gordijnen laten genoeg daglicht door, maar zorgen ook voor privacy. Waar jij naar buiten kan kijken, kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken. Deze kan je vervolgens ook weer combineren met de houten jaloezieën om nog meer invloed uit te oefenen op je lichtinval en privacy.

Lees ook:

Omschrijving: Het type raamdecoratie in je woonkamer is bepalend voor de sfeer die je wilt creëren in huis. Als je wilt weten welk type raamdecoratie het beste bij jouw woonkamer past, moet je eerst …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen