Boordiepte markeren voor boren in muren

Het is handig om de boordiepte op de boor te markeren met een watervaste stift bij het boren van gaten in muren. Wanneer je namelijk de boordiepte op een boor markeert met een stukje plakband, dan veeg je het boorstof tegen de muur.

Boordiepte markeren

Om op de juiste lengte te boren, kun je de diepte van het boorgat markeren door een stukje plakband om de boor te plakken. Dit is vooral handig wanneer je houten pluggen plaatst bij het in elkaar zetten van meubels. Ook wanneer de schroef niet aan de andere kant mag uitsteken kan je dit toepassen. […]

Boorgat te groot

Op zo’n moment kan je een lijmpistool gebruiken. Eerst dien je het gat leeg te zuigen met een stofzuiger. Waarna je het gat voor twee derde deel met de lijmpistool opvult met hete lijm. Nu de lijm nog zacht is, duw je direct een plug recht in. Pas wanneer de lijm is afgekoeld, kan je […]

Boren in tegels

Daarom kun je het beste een stukje (schilders)plakband plakken op het gedeelte van de tegel waar het gaatje geboord moet worden. Markeer hierop nauwkeurig de plek en boor dan langzaam, zonder slag, tot het glazuur (de harde gladde laag op tegel) is doorboord. Schakel hierna pas over op slagboren.

Boren door staal of ijzer

Wanneer je in staal of ijzer moet boren, kun je het beste de boor vooraf met spuitolie koelen. Hierdoor blijft de boor langer scherp.