Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Antwerpen ondersteunt scholen bij complexe bouwprojecten

Antwerpen ondersteunt scholen bij complexe bouwprojecten

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Read More

Sinds 2010 zijn er al meer dan 19 500 extra schoolplaatsen bij gecreëerd in Antwerpen. Desondanks blijft de nood aan meer kwalitatieve schoolplaatsen bestaan. De stad wil scholen dan ook zo goed mogelijk begeleiden bij de realisatie van hun bouwprojecten. Daarom voorziet de stad nu ook subsidies voor kleinere schoolbesturen om een bouwcoach aan te stellen, die hen zal ondersteunen bij deze nauwe samenwerking. Ook kinderdagverblijven kunnen hier gebruik van maken, indien dat nodig blijkt. Dit voorjaar volgt er een oproep waarop scholen met (ver)bouwplannen zich alvast kunnen inschrijven.

Schepen voor onderwijs Jinnih Beels: “Ondanks de inhaalbeweging de afgelopen jaren, blijft de capaciteitsnood in ons onderwijs actueel. Denk bijvoorbeeld aan de groeiende vraag in het secundair of het plaatstekort in het buitengewoon onderwijs. Daarom willen we als stad scholen maximaal ondersteunen in de opvolging van hun bouwdossiers.”

Bouwen in een stad als Antwerpen is complex:Er is niet altijd voldoende ruimte voorhanden;
Schoolgebouwen moeten duurzaam zijn en zo multifunctioneel mogelijk inzetbaar zijn;
Een lange periode van plannen en onderzoeken gaat de bouw vooraf;
Die voorbereidingsfase vraagt veel en uiteenlopende vakkennis. Bijvoorbeeld over bouwvergunningen, erfgoed, architectuur, duurzaamheid, mobiliteit, gezondheid, …

Bovendien is bouwen voor scholen geen kerntaak. Daarom bieden momenteel al verschillende stadsdiensten ondersteuning om scholen te adviseren bij hun bouwdossiers. Met de subsidie wil de stad daarin nu een extra inspanning doen. Zo wil ze scholen helpen om de zorgen omtrent zo’n complexe dossiers te dragen. Dit jaar reeds kunnen kleinere schoolbesturen een procesregisseur aanstellen. Die bouwcoach vormt een brugfiguur tussen de school en de verschillende stadsdiensten gedurende het hele bouwproces en zal vooral het verschil maken tijdens de cruciale voorbereidingsfase. Indien nodig zullen ook kinderdagverblijven in de toekomst van zo’n ondersteuning kunnen genieten.

Dit voorjaar volgt er een oproep waarop scholen met (ver)bouwplannen zich kunnen inschrijven.

Scholen die nu al in gesprek willen gaan over hun (ver)bouwplannen vinden hier de nodige informatie.

Lees ook:

Omschrijving: Sinds 2010 zijn er al meer dan 19 500 extra schoolplaatsen bij gecreëerd in Antwerpen. Desondanks blijft de nood aan meer kwalitatieve schoolplaatsen bestaan. De stad wil scholen dan …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen