Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Groot tuinproject? Gebruik een heftruck!

Groot tuinproject? Gebruik een heftruck!

Auteur foto
0.0/5
Groot tuinproject? Gebruik een heftruck!

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Ga naar oorspronkelijk artikel

De tuin gaat – letterlijk – op de schop. Je hebt een nieuwe visie, bent het uitzicht inmiddels wel zat of je gaat eindelijk die vijver realiseren. Hoe je tuin er ook uit gaat zien: het wordt een flinke verbouwing. Maar met een heftruck maak je het jezelf een stuk makkelijker. Ja, echt.

Op de schop

De tuin is aan vervanging toe, dat mag duidelijk zijn. Je ziet jezelf al zitten in de nieuwe loungeset met heerlijk geurende bloemen om je heen en een glas koude wijn (of een biertje, het is maar net wat je lekker vindt) in de hand. Maar voor het zover is, moet de hele tuin overhoop worden gehaald. Letterlijk, want de grond moeten geëgaliseerd worden en opnieuw beplant en bestraat worden. En dat is een flinke klus!

Hallo Heftruck!

Maar waarom moeilijk doen wanneer het makkelijk kan? Je kunt met een heftruck het grote geschut regelen zonder dat je hier pijn in je knieën of rug van krijgt. Je kunt zo onder andere die veel te zware tegels eenvoudig van A naar B verplaatsen. Handig hé? Moet je nog wel even eenheftruck leren besturen. Je moet namelijk eerst een certificaat behalen voordat je een heftruck mag inzetten bij jouw tuinverbouwing.

De hoogte in

Heb je grote plannen voor het dak of balkon? Dan kun je ook gebruikmaken van een hoogwerker. Hiermee kun je jouw tuinverbouwing letterlijk naar een hoger niveau tillen. Maar ook hier geldt: wil jemet een hoogwerker op hoogte werken? Dan moet je eerst een certificaat behalen.

Extra tips voor een vloeiende verbouwing

Het gebruiken van een heftruck en hoogwerker zorgt ervoor dat de verbouwing van de tuin een stuk vloeiender verloopt. Maar met alleen het gebruik van de juiste apparaten ben je er niet. We geven je daarom graag een aantal extra tips om je verbouwing in goede banen te leiden.

Tip 1: begin met een moodboard

Je moet natuurlijk beginnen met een goed plan. Wat wil je precies in die droomtuin en – misschien nog wel belangrijker – wat is ook echt haalbaar? Je kunt al je wensen in een mooi moodboard die je dan weer kunt laten zien aan een hovenier of tuinarchitect waar je mee in zee gaat.

Tip 2: houd rekening met alle seizoenen

Een tuin in de zomer ziet er heel anders uit dan een tuin in de winter. Kies verschillende planten uit die het gehele jaar mooi in de tuin staan en zorg ook voor een opbergplek voor die fijne loungeset van je.

Tip 3: vergeet de waterafvoer niet

Mooi hoor die tegels, maar het water moet ook weg kunnen stromen wanneer er zo’n heerlijk Nederlands buitje overtrekt. Een tuinarchitect kan je hier goed bij helpen.

Lees ook:

Omschrijving: De tuin gaat – letterlijk – op de schop. Je hebt een nieuwe visie, bent het uitzicht inmiddels wel zat of je gaat eindelijk die vijver realiseren. Hoe je tuin er ook uit gaat zien: …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen