Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Je woning stylen, zo zet je de puntjes op de i

Je woning stylen, zo zet je de puntjes op de i

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Ga naar oorspronkelijk artikel

Bij het inrichting van je huis, of je daar nu al langere tijd woont en een make-over hebt gedaan, of net verhuisd bent, komt het meestal aan op de laatste details. De welbekende puntjes op de i. Klinkt makkelijk, maar dat is het zeker niet. Juist met de laatste dingen kun je een ruimte echt afmaken zodat het een mooi geheel is. Maar laat dat nou net het meest lastig zijn. Hoe maak je van een ruimte met een bank, tafel, stoelen en wat lampen echt een gezellige woonkamer? Hoe maak je de slaapkamer sfeervol en gezellig, maar zorg je ervoor dat het niet rommelig oogt? Oftewel, hoe maak je van een huis een thuis?

Maak je huis helemaal af met de juiste raamdecoratie

Elke ruimte knapt helemaal op wanneer je het afmaakt met de juiste raamdecoratie. Hoe mooi een ruimte ook ingericht is, raamdecoratie zorgt ervoor dat het een geheel wordt en brengt heel veel sfeer en gezelligheid. Bovendien is het erg prettig wanneer je ‘s avonds de jaloezieën of gordijnen dicht kunt doen en een warm nest kunt creëren. Scheelt ook nog tegen de pottenkijkers. Helemaal in tegenwoordig is het plaatsen van houten jaloezieën. Wil je de kamer een natuurlijke uitstraling geven, ga dan voorjaloezieën van bamboe hout. Deze passen heel mooi in een modern interieur met lichte kleuren en maken de natuurlijke look helemaal compleet.

Zorg voor een eenheid

Wil je een rustig en ruimtelijk gevoel creëren in een bepaalde ruimte? Zorg dan voor eenheid. Dit geldt voor alles, zowel in kleur, maar ook materialen en stoffen. Kleur brengt leven in de ruimte. Witte muren kunnen ook mooi zijn, maar een kleur op de muur brengt diepte aan en vormt de basis voor de rest van de inrichting. Pas de rest van de ruimte hier dan ook op aan. Kies je voor een lichte kleur op de muur, dan kun je voor deaccessoireseen wat fellere accentkleur kiezen. Heb je een knalkleur op de muur, houd de rest dan wat meer basic. Zo voorkom je een overvloed aan opvallende dingen en daarmee creëer je rust. Een handig middel om het kleurenpatroon te bepalen is het maken van een moodboard.

Sfeer maken met licht

Onmisbaar in het tot leven brengen van de ruimte is licht. De verkeerdeverlichtingkan ervoor zorgen dat een ruimte helemaal niet goed tot z’n recht komt, waar de juiste verlichting juist zorgt voor een compleet plaatje. Begin met de basisverlichting, zoals een goede lamp boven de eettafel. Met de basisverlichting is de ruimte verlicht op punten waar het nodig is. Sfeerverlichting is dan niet perse nodig als lichtbron, maar wel noodzakelijk om de ruimte mooi uit te laten komen.

Zoek naar balans

Met de juiste accessoires kun je een ruimte net even wat ophalen. Maar lang niet iedereen heeft oog voor het uitzoeken van juist net die spullen die wat toevoegen aan je interieur en dus de puntjes op de i zetten. Voordat je lukraak artikelen in je mandje gooit die je er leuk uit vindt zien, vraag jezelf eerst af of het past binnen je stijl. Wanneer je zomaar dingen bij elkaar raapt, wordt het niet dat sfeervolle hoekje dat je voor ogen had, maar een rommelig geheel.

Lees ook:

Omschrijving: Bij het inrichting van je huis, of je daar nu al langere tijd woont en een make-over hebt gedaan, of net verhuisd bent, komt het meestal aan op de laatste details. De welbekende puntjes …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen