Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Kan je zelf gebruik maken van windenergie?

Kan je zelf gebruik maken van windenergie?

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Ga naar oorspronkelijk artikel

Als je een uitstap maakt, zie je ze vaak staan. De grote windmolens die veel groene stroom leveren. Het spreekt voor zich dat dit geen particulier bezit is. Deze windmolens zijn heel duur en produceren meer energie dan een gezin kan verbruiken. Ze worden geplaatst door grote bedrijven of coöperatieven, die de energie verkopen. Zodoende kan iedereen gebruik maken van windenergie zonder zelf een windmolen te moeten plaatsen.

Wind als onuitputtelijke natuurlijke bron

Of je er nu blij van wordt of niet, wind is er vrijwel altijd. Het is niet zo leuk als je tegen de wind moet fietsen, maar als je wind mee hebt, wordt het al een pak makkelijker. De wind geeft je letterlijk een duwtje in de rug. Een van de grootste symbolen van Nederland zijn de vele molens. Vroeger werden ze gebruikt om graan te malen, maar door technologische ontwikkelingen is dat meestal enkel nog folklore. Met de zoektocht naar groene energie is er een heel nieuwe opkomst van molens. Windmolens maken nu deel uit van menig landschap. In plaats van graan te malen, wordt er door middel van een dynamo elektriciteit opgewekt. Een dynamo zet de mechanische energie die door de wind op een as gezet wordt om in elektrische wisselstroomenergie. Het is een van de meest duurzame vormen van energie.Greenchoice windenergieis een bedrijf dat 100% Nederlandse windenergie op de markt brengt. Door in te tekenen bij Greenchoice weet je zeker dat je groene stroom uit je stopcontact haalt die geproduceerd wordt op eigen bodem.

Windparken

De windmolens worden meestal in groepen geplaatst. Deze groepen noemt men windparken. Een windmolen brengt het meeste op als hij zich in een grote open vlakte bevindt. Vandaar dat de meeste windparken zich aan de kust of zelf op zee bevinden. Vanuit deze parken wordt deenergieverdeeld over het elektriciteitsnet. Zo kan iedereen ervan gebruik maken. Als u elektriciteit afneemt van een bedrijf dat zijn elektriciteit opwekt door middel van windenergie, draagt u bij tot een beter milieu. Uw ecologische voetafdruk kan drastisch verkleinen door dit soort verstandige keuzes te maken.

Opbrengst van een windmolen

Het spreekt voor zich dat de opbrengst van een windmolen afhankelijk is van de hoeveelheid wind dat kan worden opgevangen. Daarom is naast de locatie van de windmolen ook de afmeting van groot belang. Simpel gezegd, hoe langer de wieken, hoe groter de opbrengst. De grootste windmolen van Nederland is 260 meter hoog en heeft wieken met een lengte van 107 meter. Deze molen kan energie leveren voor 16.000 woningen. Een kleine windmolen voor eigen gebruik is momenteel nog niet rendabel. Als je er rekening mee houdt dat een windmolen zo’n 20 jaar meegaat komt het erop neer dat je de gemaakte kosten niet kunt goedmaken met de opgewekte energie. Daarom is het beter elektriciteit af te nemen van een bedrijf met grote windmolens die meerdere gezinnen en bedrijven kunnen bevoorraden.

Lees ook:

Omschrijving: Als je een uitstap maakt, zie je ze vaak staan. De grote windmolens die veel groene stroom leveren. Het spreekt voor zich dat dit geen particulier bezit is. Deze windmolens zijn heel …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen