Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Object Rotterdam 2021
do
01
jul
2021

Object Rotterdam 2021

0.0/5
door OBJECT
€ 15,00

Eerste fysieke designbeurs 2021 – zomereditie vol design en zindert als nooit tevoren!

Van donderdag 1 juli tot en met zondag 4 juli vindt designbeurs OBJECT in het monumentale HAKA-gebouw, Rotterdam plaats. Het is de eerste fysieke designbeurs op de kalender die opent na de lockdown; designers kunnen niet wachten om hun creaties aan het publiek te presenteren. Nog nooit werden er zoveel nieuwe ontwerpen gelanceerd. Anne van der Zwaag, initiatiefnemer, curator en directeur van designbeurs OBJECT: ‘Designers hebben de afgelopen periode benut om zich volledig op nieuw werk te storten en kijken ernaar uit om weer contact te hebben met fans en volgers. Publiek kan na lange tijd design weer in het echt ervaren; de ontwerpers spreken, stoelen testen, textiel voelen en bijvoorbeeld zien hoe een nieuwe lamp werkt.’  Meer dan honderd ontwerpers tonen van 1 tot en met 4 juli 2021 meubels, interieur producten, lichtontwerpen, sieraden, textieldesign en grote architecturale installaties.  
Designbeurs OBJECT Rotterdam 2021 – Designers Beatrice Waanders en Studio Fleur Peters (Foto Object Rotterdam  op DroomHome.nl)

LIEFHEBBERS EN DESIGN SAMENBRENGEN

Van der Zwaag: ‘Het is belangrijker dan ooit om designers voor het voetlicht te brengen. Ons huis en ons interieur is de afgelopen periode steeds bepalender geworden. Het gebruik en de inrichting van onze persoonlijke leefomgeving krijgt extra aandacht. Voor makers van meubels en andere interieurobjecten biedt dit een kans die ze met beide handen aangrijpen. Wij zorgen voor een podium waar vraag en aanbod weer samenkomt, en dat is na het afgelopen jaar hard nodig.’ Alle designobjecten zijn via een inspirerende looproute te bewonderen en de makers zelf zijn aanwezig om hun werk toe te lichten. OBJECT is negen jaar geleden door Van der Zwaag op de kaart gezet om te inspireren, om jong talent te ontdekken en om unieke designstukken te kopen. Bezoekers reserveren van tevoren online een starttijd en kunnen dan in alle rust rondkijken in het HAKA-gebouw.

Designbeurs OBJECT Rotterdam 2021 – Designer Jeroen van Veluw kast (Foto Object Rotterdam  op DroomHome.nl)

DESIGN PRIMEURS OP BEURS OBJECT

Designbeurs OBJECT is een gecureerd platform voor liefhebbers van bijzondere en duurzame objecten voor in en rond het huis. De beurs presenteert een prikkelende mix van limited editions en one-offs op het grensvlak van design, kunst, mode en architectuur. Zo lanceert beeldend kunstenaar Boris van Berkum zijn nieuwe collectie keramiek in samenwerking met het EKWC en presenteert modevormgever Bas Kosters een reeks nieuwe kunstobjecten. Ook toont autonoom kunstenaar Andrea Rádai een installatie bestaande uit spiegels. Dit jaar doen verschillende nieuwe meubelmerken mee zoals ARRAY by David Derksen en Ignore. Ook bekende labels als Kranen/Gille en Occony presenteren hun recentste designs. Originele concepten, slimme materiaaltoepassingen en verrassende kleurcombinaties zijn belangrijke elementen in werk dat voor het eerst getoond wordt zoals dat van Milou Voorwinden, Diederik Schneeman en Pien Post.

Designbeurs OBJECT Rotterdam 2021 – Designer Denny R Priyata krukjes (Foto Object Rotterdam  op DroomHome.nl)

JONGE ONTWERPERS, VERRASSEND DESIGN!

Honderden jonge ontwerpers studeren jaarlijks af aan de Nederlandse designopleidingen. Van het MAFAD tot de HKU, de Amsterdamse Rietveld Academie, de KABK in Den Haag en de WdKA in thuisbasis Rotterdam. Voor hen was het dit afgelopen jaar onmogelijk hun werk aan een breed publiek te presenteren. Anne van der Zwaag selecteerde speciaal voor deze editie, tientallen getalenteerde afgestudeerden. Ontdek de grafische vazen van Mona Mercier, de robuuste meubels van Anton Brunberg, het fijnzinnige glas in lood van Atelier Emski en de verhalende interieur objecten van Elisa Verkoelen. Tara-Eva Kuijpers Wentink maakt een opvallende textiele installatie en N. Yoon springt eruit met monumentale lampen. Reinier Landwehr presenteert een collectie keramiek en Thomas Klein Horsman wandobjecten die op de grens van kunst, architectuur en design balanceren. Nog een primeur is de deelname van veertien recent afgestudeerde ontwerpers van de Hochschule in Trier. Tijdens deze editie van designbeurs Object neemt internationaal design een belangrijke plek in.

Designbeurs OBJECT Rotterdam 2021 – Designers Julia Lok en  Denny R Priyata lamp (Foto Object Rotterdam  op DroomHome.nl)

RUIME BEURS OPZET EN NIEUWE RUIMTES

Het markante HAKA-gebouw telt duizenden vierkante meters en leent zich uitstekend voor een beurs op afstand. De enorme, lichte verdiepingen van het gebouw bieden de deelnemers en bezoekers meer dan genoeg ruimte om onbezorgd van het gepresenteerde design te genieten. Speciaal voor OBJECT 2021 worden er verdiepingen bij de beurs betrokken die niet eerder voor publiek zijn opengesteld. Het oude hoofdkantoor van de Coöperatieve Groothandelsvereeniging De Handelskamer is een toonbeeld van modernistische architectuur, in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman. Dudok Groep gaat het HAKA-gebouw, met behoud van de industriële en monumentale waarden, transformeren tot een modern en uitgesproken bedrijfsverzamelpand. Na designbeurs OBJECT wordt gestart met de herbestemming. 

Designbeurs OBJECT Rotterdam, HAKA gebouw Rotterdam (Foto Object Rotterdam in HAKA gebouw  op DroomHome.nl)

BEURS OBJECT CATAWIKI VEILING

In aanvulling op de beurs organiseert OBJECT in samenwerking met Catawiki een online veiling gericht op een breed internationaal publiek. Tijdens deze veiling, gecureerd door Anne van der Zwaag, kunnen designliefhebbers op een laagdrempelige manier bieden op stukken van gerenommeerde ontwerpers, van prototypes tot ‘signature pieces’ in verschillende prijscategorieën. Deze veiling sluit aan bij Catawiki’s visie waarin designers, kunstenaars en kopers dichterbij elkaar gebracht worden. Catawiki biedt ontwerpers een podium en maakt de aankoopt van designstukken toegankelijk voor een groot publiek. Vanaf 30 juni tot en met 11 juli staan de ‘OBJECT Rotterdam-veilingobjecten’ op het online platform, en is het mogelijk om te bieden op het werk van de deelnemende ontwerpers. Dit zijn onder andere: Vij5, Studio Thier & Van Daalen, Alex de Witte, Wandschappen, Studio Ingrid Roos, Bas Vellekoop en isabel Quiroga. Ook aanstormende talenten als Noah Arends, MA’AN by Marwane Soumer, Teun Zwets en Rollo De Courcy Bryant doen mee aan de veiling.

Design Beurs Object Rotterdam in HAKA gebouw – MEER Design beurzen… (Foto Object Rotterdam  op DroomHome.nl)

DEELNEMERS

Adoráble ART+DESIGN, Adrianus Kundert | Iwan Pol, Alex de Witte, Alice Peach, Alice van der Lande, Andrea Rádai, Anton Brunberg, Aptum (by Ontwerpduo), Arend Groosman, ARRAY by David Derksen, Arthur Etienne, Atelier Emski, Atelier Schaft & Bold, Bas Kosters, Bas Vellekoop | Inge Simonis, Beatrice Waanders, Britte Koolen, By Boris & Friends, CAPSLOCK, Dané Vonk | Laura Liza, Daphne van de Velde, Diederik Schneemann | Rademakers Gallery, Driessens & van den Baar | WANDSCHAPPEN, Elisa Verkoelen, ENTER THE EXIT, Fenna van der Vliet, Gjalt Producties, Harry Morgan | Modern Shapes Gallery, House of Thol, ignore, Isabel Quiroga, Iza Tromp, Jule Cats | Laura Schurink, Julia Lok, KnitwearLab, Kranen/Gille, Krisztina Czika | Arthur Maduro | Konstantin Guz. Lenny Stöpp, MA’AN by Marwane Soumer, Marc de Groot, Margriet Foolen | Studio Divers, María Alejandra Yzaga de las Casas | Simon Skatka Lindell, Marieke Schoonderbeek, Mark Henning, Miles Le Gras, Moe Kim Textile Studio + Larissa Schepers, Mona Mercier, N. Yoon, Noah Arends, Nomin Zezegmaa, Object Density, Occony, Philipp Groubnov, Pien Post, Post Modern Collection, Reinier Landwehr, Rollo De Courcy Bryant, Roos Soetekouw, Rutger de Regt, Sandra Keja Planken Studio Noun, Studio Boey, Studio Fleur Peters | Iris Lucia Megens, Studio Ineke van der Werff, Studio Ingrid Roos | Azita Sain & Cuit Studio, Studio Jeroen van Veluw | Studio TOIMII, Studio Kars + Boom, Studio Milou Voorwinden | Studio Marieke van Heesbeen, Studio Simone Post, Studio Thier & van Daalen, Tara-Eva Kuijpers Wentink, Teun Zwets, Thomas Klein Horsman, Tomas Schats,TWEEK-EEK, VAN VRIENDEN, Van Waay & Soetekouw, VANTOT, Vere van der Veen, Vij5 en anderen.

Datum en tijd

Startdatum

donderdag, juli 1, 2021

Einddatum

zondag, juli 4, 2021

Tijd

10:00

-

19:00

uur

Locatie

HAKA-gebouw Vierhavensstraat 38-42, Rotterdam

Actueel weer

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Andere evenementen die je misschien leuk vindt

VT Wonen en designbeurs 2021
uur
€ 0,00
Open monumentendag 2021
11 September, 2021
uur
€ 0,00
Design icons Amsterdam 2021
14:00 uur
€ 5,00
Landgoedfair Marienwaerdt 2021
18 August, 2021
10:00 uur
€ 10,00
Groenexpo bloem & tuin 2021
25 July, 2021
10:00 uur
€ 12,00
Object Rotterdam 2021
1 July, 2021
10:00 uur
€ 15,00
Georganiseerd door OBJECT

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.