Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Alle actuele bouwsubsidies in België… in één muisklik

Alle actuele bouwsubsidies in België… in één muisklik

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Read More

Een nieuw jaar betekent voor de bouwsector vaak nieuwe regels, strengere eisen, andere premies én aangepaste subsidiebedragen. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien, ontwikkelde sanitairspecialist Desco een gratis tool die een up-to-date overzicht geeft van alle subsidies per gemeente. Met de vele nieuwe regels voor nieuwbouw en de aangepaste normeringen voor warmtepompen en verwarming ziet Desco de populariteit van zijn tool pieken. Niet alleen om subsidies te berekenen, maar ook om warmteverliezen of de terugverdientijd te becijferen.

De berekeningstool van Desco – www.desco.be/nl-be/tools/subsidies –bestaat al meer dan een jaar, maar kent sinds begin 2022 een serieuze opflakkering in gebruik. “We krijgen vooral veel vragen rond subsidies van warmtepompen en fotovoltaïsche zonnepanelen, na de gewijzigde regelgeving van de overheid. De Desco-tool biedt een concrete oplossing, zowel voor particulieren als voor installateurs die een handig overzicht kunnen meenemen naar hun klanten”, vertelt marketingmanager Kattie Van Hoof.

Het gemakkelijke gebruik én de brede invulling verklaren het succes. Zo beperkt de tool zich niet tot producten die Desco commercialiseert, maar krijg je naast het luik verwarming ook een premie-overzicht voor isolatie, dak, glas… Je kan makkelijk filteren waar nodig en het volstaat om je postcode in te geven voor een volledige lijst van actuele subsidies op federaal, provinciaal en gemeentelijk niveau.

Naast deze tool ontwikkelde Desco nog andere online tools om warmteverliezen te berekenen, per ruimte of voor de hele woning, en de terugverdientijd van een warmtepompboiler te kennen. De online modules, gedocumenteerd via pop-ups, kan je gratis raadplegen via deze link:

warmteverliezen woning: heb je een appartement, rijhuis of open bebouwing? Grote raampartijen? En is er een boiler voor sanitair warm water? Tal van factoren spelen een rol om het vermogen van de cv-installatie te berekenen. Deze tool zoekt uit hoe groot de ketel of warmtepomp moet zijn.
warmteverliezen per ruimte: Hoe groot zijn de verschillende ruimtes? Liggen ze boven een onverwarmde kelder? Of gaat het om een sterk geïsoleerde nieuwbouw? Met deze tool kan je het nodige vermogen per ruimte berekenen, zodat je concreet weet welke radiator de beste oplossing is.
terugverdientijd warmtepompboiler: Deze tool van Desco maakt het mogelijk om gemakkelijk een systeem te kiezen (elektrische boiler, boiler op aardgas, boiler op stookolie) waarmee je de terugverdientijd van een warmtepompboiler kan vergelijken.

Lees ook:

Omschrijving: Een nieuw jaar betekent voor de bouwsector vaak nieuwe regels, strengere eisen, andere premies én aangepaste subsidiebedragen. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien, ontwikkelde …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen