Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Euonymus Japonicus als haag

Euonymus Japonicus als haag

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Ga naar oorspronkelijk artikel

Een groenblijvende haag met een unieke uitstraling, maar die ook niet zo veel onderhoud vraagt. Er zijn maar weinig haagplanten die hieraan voldoen. Maar één van die planten is de Euonymus Japonicus Green Spire. Deze plant heeft een prachtige uitstraling met zijn opvallend opgaande groeivorm en frisgroene, ronde blaadjes met kleine karteltjes. Tevens is deEuonymus Japonicuszeer onderhoudsvriendelijk.

Herkomst Euonymus Japonicus

Als we naar de herkomst van de Euonymus Japonicus Green Spire kijken, ligt deze in Japan. Dankzij het zeeklimaat van het Land van de Rijzende Zon en de koele winters, levert dit een sterke plant op die goed groeit in de tuinen in Nederland. Deze lage Green Spire plant is tevens niet alleen als haagplant te gebruiken, maar kan ook voor groepsbeplanting gebruikt worden. Kiest u ervoor om deze voor een haag te gebruiken? Houd er dan rekening mee dat de Euonymus Japonicus Green Spire niet hoger wordt dan 80 centimeter. Vaak wordt het dan ook als buxus vervanger gebruikt, omdat de buxus wordt aangevreten door de buxusmot en zo een bruine haag oplevert. Maar wanneer u dus een hoge haag in de tuin wilt hebben die ook privacy biedt, kunt u in verband met de hoogte beter een andere plant kiezen. Maar voor een frisgroene haag die geheel winterhard is én een unieke uitstraling heeft dankzij zijn opgaande groeivorm en opvallende blaadjes, zit u bij de Euonymus Japonicus goed!

Hoe en wanneer aanplanten?

Zolang de Euonymus Japonicus in pot is gekweekt, kunt u deze het gehele jaar door aanplanten! Alleen wanneer het vriest, of in de periode daarna, kunt u het beste nog even wachten met het in de grond zetten van deze Green Spire. Zodra het het juiste moment is, hoeft u geen rekening te houden met de toekomstige standplaats. Deze Euonymus Japonicus heeft geen voorkeur voor wat betreft grondsoort, zolang u maar gebruik maakt van aanplantgrond bij het planten. Ook is het geen probleem of de plant nu in de zon, halfschaduw of schaduw komt te staan. Zodra de plek is vastgesteld van waar de Euonymus Japonicus haag moet komen te staan, graaft u daar een geul. Deze hoeft niet te diep te zijn, zolang de kluiten van de planten maar net onder het maaiveld staan. Vervolgens verspreidt u aanplantgrond in de geul en tussen de uitgegraven grond. Daarna plaatst u alle Euonymus Japonicus planten in het gat, gooit u de uitgegraven grond terug, drukt u het geheel aan en staat de nieuwe haag! Geef direct goed water. Dit is ook in de periode daarna belangrijk. Bij heel warm weer is het bij de jonge planten ook ons advies om dagelijks water te geven, aan het begin van de ochtend.

Euonymus Japonicus Green Spire kopen

DeEuonymus Japonicus Green Spireis in steeds meer tuinen terug te vinden, dankzij zijn unieke uitstraling en onderhoudsvriendelijkheid. De haagplant is echter in weinig tuincetra te koop, u kunt het beste hiervoor naar een gespecialiseerde Euonymus Japonicus kwekerij gaan. Vaak kunt u ze dan vanaf zo’n 10 centimeter hoog kopen, t/m 60 cm. Met deze planten heeft u direct een groene, strakke haag die uitstekend fungeert als borderbeplanting.

Lees ook:

Omschrijving: Een groenblijvende haag met een unieke uitstraling, maar die ook niet zo veel onderhoud vraagt. Er zijn maar weinig haagplanten die hieraan voldoen. Maar één van die planten is de Euonymus …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen