Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Hoe maak je je woning kalkvrij?

Hoe maak je je woning kalkvrij?

Auteur foto
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Ga naar oorspronkelijk artikel

Wanneer je regelmatig last hebt van kalkaanslag in jouw woning, dan kan het verstandig zijn om een waterontharder te nemen. Met dit apparaat is het namelijk mogelijk om de mineralen magnesium en calcium uit het water te filteren. Deze twee mineralen zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van kalk in ons drinkwater. Een grote hoeveelheid kalk herken je gemakkelijk doordat het witgelige vlekken achterlaat in jouw badkamer, keuken of toilet. Ondanks dat kalkaanslag vooral als vervelend wordt ervaren, brengt het ook nadelen met zich mee. Kalkaanslag heeft een isolerende werking en tast daardoor in de loop der jaren jouw huishoudelijke apparaten aan. Maar hoe maak je een woning nou kalkvrij? Lees snel verder en ontdek hoe je dit het beste voor elkaar krijgt!

Regelmatig ontkalken van huishoudelijke apparaten

Denk je aan kalkaanslag, dan denk je hoogstwaarschijnlijk direct aan de vieze gele schilfers op de bodem van jouw waterkoker. Dit is niet zo vreemd aangezien de kalkvorming hier direct zichtbaar is. Maar wist je dat kalkaanslag ook in andere huishoudelijke apparaten aanwezig is? Hierbij kan je denken aan de vaatwasser of de wasmachine. Beide apparaten maken namelijk gebruik van water, waardoor het dagelijks te maken krijgt met kalkvorming. Het nadeel hiervan is dat de kalkaanslag bij deze huishoudelijke apparaten onzichtbaar is. Hierdoor lijkt het alsof er geen kalkvorming is ontstaan en zal je minder vaak geneigd zijn om alle huishoudelijke apparaten te gaan ontkalken. Om te genieten van een kalkvrij huis is het dus te adviseren om iedere maand alle apparaten te ontkalken. Op die manier voorkom je dat kalkaanslag schade kan gaan aanrichten.

Gebruik agressieve reinigingsmiddelen

Om voor eens en altijd vaarwel te zeggen tegen de hardnekkige kalkaanslag in jouw badkamer is het noodzakelijk om agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken. Deze schoonmaakmiddelen bevatten over het algemeen chloor of bleek, waardoor het verstandig is om altijd handschoenen te dragen bij deze reinigingsmiddelen. Hiermee voorkom je dat deze agressieve middelen in jouw bloedbaan terecht komen en jouw verwonden. Om de kalkaanslag te laten verdwijnen, is het noodzakelijk om deze schoonmaakmiddelen op de aangetaste plekken te spuiten. Laat het hierna enkele minuten intrekken en spoel vervolgens af met warm water. De kalkaanslag is hierna als sneeuw voor de zon verdwenen. Om jouw woning kalkvrij te houden is het te adviseren om regelmatig jouw badkamer een poetsbeurt te geven met deze schoonmaakmiddelen.

Schaf een waterontharder aan voor een kalkvrij leven

Zie je het niet zitten om regelmatig jouw huishoudelijke apparaten te moeten ontkalken? Dan is eenwaterontharder kopeneen uitstekend idee. Dit apparaat heeft namelijk een bijzondere werking, waardoor jij constant geniet van kalkvrij water. Tijdens dewerking van de waterontharderzorgt de harskern ervoor dat de mineralen calcium en magnesium uit het water worden onttrokken. Wanneer deze mineralen zich hebben bevestigd aan de harskern, dan zal de waterontharder een kleine hoeveelheid zout loslaten. Dankzij dit zout worden eventuele bacteriën in het water direct voorkomen en ontstaat er zijdezacht water. Ervaar zelf de voordelen van zacht water en zeg voor altijd vaarwel tegen de vervelende kalkaanslag

Lees ook:

Omschrijving: Wanneer je regelmatig last hebt van kalkaanslag in jouw woning, dan kan het verstandig zijn om een waterontharder te nemen. Met dit apparaat is het namelijk mogelijk om de mineralen …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen