Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

One-stop-shop voor verbouwpremies is noodzakelijk voor renovatiegolf

One-stop-shop voor verbouwpremies is noodzakelijk voor renovatiegolf

Author picture
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Read More

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) is tevreden met de komst van ‘Mijn Verbouwpremie’. Onder die noemer lanceert de Vlaamse regering vanaf oktober 2022 één digitaal loket voor alle woon- en energiepremies. Het kluwen aan uiteenlopende premies is een oud zeer. Vandaag gaat een renovatieproject gepaard met een complex en lijvig dossier om de voorziene premies en steun aan te vragen. Om de verhoopte renovatiegolf verder te stroomlijnen, is de administratieve vereenvoudiging van het premiestelsel dan ook een belangrijke stap.

“De komende jaren zullen heel wat huishoudens en bedrijven een renovatieproject aanvatten. Om hen te ontzorgen, hen wegwijs te maken in de steunmaatregelen en om een snelle administratieve afhandeling te verzekeren van de premie-aanvragen, is een one-stop-shop zoals het online loket ‘Mijn verbouwpremie’ noodzakelijk”, zegt Marc Dillen, directeur-generaal van de VCB.

Hoewel heel wat woningen al beschikken over isolerend glas (80%); dak- of zolderisolatie (75%); muurisolatie (bijna 50%); vloerisolatie (30%); blijkt uit de scores van de energieprestatiecertificaten dat amper 5% van de Vlaamse woningen het futureproof A-label haalt. Maar liefst 95% van de woningen voldoet dus niet aan het energieniveau dat voor 2050 wordt vooropgesteld. Een verdrievoudiging van het renovatieritme dringt zich daarom op. De komende jaren zullen dan ook heel wat eigenaars hun woning energetisch willen renoveren. Een vereenvoudigd systeem dat alle steunmaatregelen centraliseert in één digitaal loket, vormt daarom een belangrijk hulpmiddel voor verbouwers. Het snel terugvinden van beschikbare premies op maat en de efficiënte afhandeling van de aanvragen, ontzorgen en stimuleren energetische renovatieprojecten.

klik hier voor meer informatie over het nieuwe digitale loket ‘Mijn Verbouwpremie’

Lees ook:

Omschrijving: De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) is tevreden met de komst van ‘Mijn Verbouwpremie’. Onder die noemer lanceert de Vlaamse regering vanaf oktober 2022 één digitaal loket voor alle woon- …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen