Builddocs maakt bouwen eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen!

Opleidings- en tewerkstellingsplan voor de bouw in de maak

Opleidings- en tewerkstellingsplan voor de bouw in de maak

Author picture
0.0/5
Standaard afbeelding

Deze afbeelding is afkomstig van het oorspronkelijke artikel

Read More

Om de 20.000 vacatures in de Vlaamse bouw te kunnen invullen is het kabinet van minister Hilde Crevits al enige tijd bezig met de uitwerking van een plan van aanpak in overleg met VDAB en met de sector. De klemtoon ligt daarbij op een uitbreiding van het werkplekleren. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) verwacht dat het mogelijk moet zijn om nog voor 24 maart hierover tot een akkoord te komen. Dan komt het Vlaams Bouwoverlegcomité samen, de jaarlijkse overlegvergadering van de sector met de Vlaamse regering.

Werkplekleren bestaat in verschillende vormen: duale leertrajecten in het secundair onderwijs, individuele beroepsopleidingen in de ondernemingen voor werkzoekenden en allerlei stageformules. De bouwbedrijven staan uitdrukkelijk open voor dergelijke formules. Daarnaast bestaat een groeiend aantal mogelijkheden van werkplekleren na de aanwerving. Jongeren krijgen dan in het bedrijf een meer ervaren mentor naast zich en nieuwkomers krijgen zeker in het begin van hun carrière op de bouwplaats of in het atelier de nodige bijscholing.

Het kabinet van minister Crevits is al enige tijd hierover een beleid aan het uitwerken, samen met VDAB, Constructiv, de VCB en de andere sociale partners van de bouw. Het is daarbij de bedoeling de diverse werkplekinstrumenten intensiever en meer vacaturegericht te gebruiken dan voorheen: met minder lange opleidingen in de opleidingscentra maar met een snellere kennismaking met de bouwrealiteit en een vlottere integratie op de bouwplaatsen of in de ateliers. Met deze instrumenten moet het mogelijk zijn meer werkzoekenden in de bouwsector in te schakelen.

Lees ook:

Omschrijving: Om de 20.000 vacatures in de Vlaamse bouw te kunnen invullen is het kabinet van minister Hilde Crevits al enige tijd bezig met de uitwerking van een plan van aanpak in overleg met VDAB …

Categorie:

Bron:Feedzy

Advertentie

KlussenKlussen